Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 09. 2020. 07:39   >>  09:07

DRLJEVIĆ

Od 18 projekata CG pripalo osam

Veliki je uspjeh da mala Crna Gora od 18 projekata u okviru Erasmus +, koliko ih je bilo na Zapadnom Balkanu, dobije osam, saopštila je za TVCG  Vanja Drljević, koordinatorka nacionalne Erasmus + kancelarije. Budžet za Erasmus +, najveći program EU u oblasti obrazovanja, će biti, kako navodi Drljević, makar udvostručen pa se nada da će to Crna Gora iskoristiti na najbolji mogući način.

 

Ona ističe da je Kovid 19 uticao dosta na projekte koji se tiču saradnje sa profesorima iz regiona i svijeta.

"Studijske posjete nijesu bile moguće, pa smo i mi prešli na virtuelnu komunikaciju. Ohrabrujuće je što studenti nijesu izgubili interesovanje da koriste program mobilnosti," navela je ona.

Drljević kaže da CG čestvuje od samog početka erasmus programa.

"Ove godine možemo da se pohvalimo izuzetnim rezultatima jer smo imali osam projekata, a za čitav region Zapadnog Balkana odobreno je 18 projekata, od ukupno 105 projekata. Tih osam odobrenih projekata je zaista za malu CG važan uspjeh", istakla je ona.

Rezultati su, ne samo brojčano, već i što se tiče budžeta, navodi ona, dodajući da je oko 7 miliona eura opredijeljeno za sve te projekte.

"I same teme su od velikog značaja. To je dosta ulaganja u sistem visokog obrazovanja," kazala je Drljević.

Projekti se, dodaje ona, odnose između ostalog i na univerzitetsku autonomiju, digitalizaciju, na ranjive kategorije stanovništva...

"Mislim da je dobra i ta raznolikost tema. Pravi se analiza od konkursa do konkursa kako bi u svakom projektu bili sve bolji. U tim projektima učestvuju i ostale države," istakla je ona.

 Budžet je za ovogodišnji konkurs udvostručen, smatramo da će i rezultati biti dobri, navela je ona.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније