Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 11. 2020. 08:36 >> 08:44
1

ĐUROVIĆ UVJEREN

Među novinarima malo gospodara svojih riječi

Novinar i publicista Dragan Mitov Đurović rekao je da je danas među novinarima malo onih koji su gospodari svojih riječi, jer se većina njih nalazi u nekim taborima.

"Iz mog ugla, bez bilo čije i kakve ljutnje, strašno je malo onih koji su gospodari svojih riječi, kada je o novinarima riječ. Svi su, zapravo većina je, u nekim taborima, sa nekim razmišljanjima", rekao je Đurović u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG).

Citirao je, kako kaže, našeg uvaženog Dragana Radulovića "koji je jednom rekao da je novinarski posao direktan prenos života, a ne direktno rušenje, mijenjanje i uticanje iz različitih interesa na taj isti život".

"Novinari su neko kome su pravda i istina, časna i čestita riječ nešto što ga krasi", rekao je Radulović.

Prisjetio se i svojih novinarskih početaka.

"Ja kad sam počinjao, u Hotelu Crna Gora, novinari su bili isključivo sa crnim odijelima i crnim kravatama, precizno ste mogli da prepoznate novinara, kao što sada ne možete da prepoznate novinara, kao što sada svako radi za nekoga svoga", smatra Đurović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније