Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2021. 14:12   >>  14:12 1

VDT PODGORICA

Nijedan predmet nije završio u fioci

Više državno tužilaštvo u Podgorici ponovilo je da nijedan predmet iz nadležnosti tog tužilaštva nije završio u fioci.

Iz podgoričkog Višeg državnog tužilaštva saopštili su da je državni sekretar u Ministarsvu unutrašnjih poslova Rade Milošević iznio netačne navode "da tužilaštvo nije preduzelo ni jednu radnju po pitanju prijave službenika MUP-a za davanje mita".

“Ponavljamo da je Više državno tužilaštvo u Podgorici preduzelo blagovremeno sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti i da je u fazi postupka, dakle nakon konkretnih postupanja u predmetu i sprovođenja posebnih aktivnosti, nikako zbog držanja u fioci, kada je utvrđeno postojanje osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo iz nadležnosti osnovnog državnog tužilaštva, predmet dostavljen nadležnom državnom tužilaštvu”, navodi se u reagovanju VDT u Podgorici.

Podsjećaju Miloševića da je, kako kažu, da su iz institucije koju predstavlja, nepotpisan i neovjeren izvještaj Međuresorske komisije dostavili na adrese više tužilaštava.

“Otuda čudi njegova iznenađenost što se predmet provjerava na svim tim adresama”, navode u reagovanju.

Kako kažu, bez obzira koje tužilaštvo postupa u konkretnom predmetu, ukoliko se utvrdi da je bilo koje lice učinilo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti, snosiće odgovornost zbog toga.

“Više državno tužilaštvo otvoreno je za saradnju sa državnim institucijama i spremno je da svim zainteresovanim državnim službenicima koji nijesu upoznati sa nadležnostima državnih tužilaštava ili terminologijom koja se koristi u pravosuđu (poput zadržavanja koje je u nadležnosti tužilaštva i pritvora koje je u nadležnosti suda) pruži sva potrebna objašnjenja, kako se uslijed neznanja ili neinformisanosti ne bi širile dezinformacije”, zaključuje se u reagovanju podgoričkog VDT-a.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније