Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 03. 2021. 13:47 >> 13:51
12

NAJAVIO PRIJAVU PROTIV BRATIĆ

Čirgić saslušan po krivičnoj prijavi ministarstva

Dekan Fakultet za crnogorski jezik Adnan Čirgić saslušan je danas u cetinjskoj policiji po prijavi ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić, i najavio da će on protiv nje podnijeti prijavu zbog lažnog prijavljivanja.

Čirgić je saopštio da je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta protiv njega podnijelo krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu na Cetinju. To je, kako je kazao u ime tog vladinog resora učinila ministarka Vesna Bratić.

On dodaja da je lažno optužen za "zasipanje kamenicama zgrade u kojoj se nalaze prostorije MPNKS, za oštećenje zdanja koje ima status kulturnog dobra od nacionalnog značaja, za nepoštovanje mjera za suzbijanje opasne zaraze Covid 19, za protivpravni upad u prostorije uz prijetnje da će napasti na život i tijelo zaposlenih u Ministarstvu".

Tim povodom, Čirgić navodi da je danas po nalogu tužioca u Upravi policije, Odjeljenje bezbjednosti Cetinje, dao izjavu u vezi s krivičnom prijavom kojom se teretim za uništenje i oštećenje tuđe stvari, uništenje i oštećenje kulturnog dobra, nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zaraze i ugrožavanje sigurnosti.

Čirgić je poručio Ministarstvu PNKS i resornoj ministarki da će po okončanju tog postupka i on podnijeti prijavu protiv toga ministarstva i ministrice Bratić za lažno prijavljivanje.

"Uprkos brojnim kamerama koje se nalaze na zgradi i u zgradi bivšega Ministarstva kulture, a koje svjedoče o lažima iz krivične prijave MPNKS, te uprkos brojnim očevicima koji su došli da podrže protest zapošljenih na FCJK, ministarka Bratić ulazi u beskrupulozni obračun sa mnom kako bi se osvetila za brojne kritike koje sam joj uputio i ja i drugi profesori FCJK. Sprovodeći politički progon neistomišljenika te javnu satanizaciju kritičara vlasti s krajnjim ciljem da ih diskredituje i time onemogući slobodu govora, Bratić zloupotrebljava ustanovu koju predstavlja u cilju stvaranja temelja za izgradnju srpskoga svEta. Poručujem da je takva namjera zastrašivanja unaprijed osuđena na propast", kazao je Čirgić.

On navodi da je ova Vlada formirana na obećanjima da će se boriti protiv kriminala i korupcije i dodaje da bi se sudeći po njihovim dosadašnjim aktivnostima reklo da je "najjača organizovana kriminalna grupa u Crnoj Gori Fakultet za crnogorski jezik i književnost, a najveći kriminalci montenegristi i javni kulturni radnici".

"Lažne krivične prijave imaju za cilj ne samo satanizaciju crnogorskih kulturnih djelatnika no i skretanje pažnje sa skandalozne politike koju MPNKS i Vesna Bratić sprovode. Neka Vlada Crne Gore nastavi s progonom i satanizacijom svojih neistomišljenika, jer tako će se što prije ostvariti ona poznata: 'Udar nađe iskru u kamenu. Bez njega bi u kam očajala!'", zaključio je Čirgić.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније