Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 03. 2021. 10:18 >> 10:24
3

SINDIKAT MEDIJA

Napad na Sadikovića, još jedan dokaz o ugroženosti novinara

Sindikat medija Crne Gore najoštrije je osudio napad na novinara Televizije "Vijesti" Seada Sadikovića, koji je, kako naglašavaju, direktna posljedica već duže vrijeme podgrijanih političkih i nacionalnih strasti u Crnoj Gori. Očekuju da nadležni što prije zaštite novinare i omoguće im bezbjedan rad.

Pokazalo se još jednom, napominju u Sindikatu, da u takvoj nezdravoj i opasnoj atmosferi prvo i najlakše stradaju novinari što dokazuju i još neki nedavni napadi koji su se desili.

"Posebno šokira način napada na Sadikovića ali i činjenica da u Crnoj Gori više nije sigurno šetati ulicama svog grada bez opasnosti da budete verbalno i fizički targetirani zbog posla koji radite, a koji je u interesu javnosti. Dodatno zabrinjava činjenica da je Sadiković bio na meti brojnih provokacija i dobijao prijetnje prethodnih dana, čak i ubistvom, a da nadležni, prvenstveno Tužilaštvo, to nijesu ozbiljno shvatili. Zbog toga, Sindikat medija poziva nadležne da konačno počnu da postupaju sa dužnom pažnjom i procesuiraju sve prijetnje i slučajeve ugrožavanja sigurnosti novinara kako bi se spriječile još teže posljedice", navodi se u saopštenju.

I ova situacija pokazala je, kako dodaju, da je potrebno da donosioci odluka još jednom najozbiljnije razmisle o povećanju kazni za napade na novinare, fotoreportere i snimatelje, jer se radi o opasnoj društvenoj pojavi koja je u kontinuitetu prisutna u našoj zemji.

"Napadi na novinare odavno nijesu samo problem zbog kog će Crnoj Gori biti usporen put ka Evropskoj uniji. To je problem koji zahtjeva puno angažovanje čitavog crnogorskog društva kako bi konačno prestali i kako bi poslenici javne riječi mogli bez straha da obavljaju svoj posao", zaključuju u Sindikatu medija.

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније