Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 04. 2021. 15:11 >> 18:33
4

POMOĆ ZA LIJEČENJE

Dječaci putuju za Tursku, u toku prikupljanje novca

Osmogodišnji Abaz i šestogodišnji Rifat Kardović otputovaće večeras u pratnji svojih roditelja u Tursku, kako bi se na jednoj od tamošnjih klinika utvrdio način njihovog daljeg liječenja. Prikupljanje novčanih sredstava za njihovo liječenje je u toku, a za taj proces biće potrebno oko 500. 000 eura.

Vijest o bolesti maloljetne braće iz Rožaja ujedinila je ljude u Crnoj Gori, regionu i dijaspori. 

Humanitarnoj akciji iz časa u čas pristupa veliki broj broj pojedinaca, javnih ličnosti, humanitarnih organizacija, institucija i drugih društvenih subjekata.

Na osnovu dosadašnjih pregleda, ljekari su utvrdili da su dječaci iz Rožaja oboljeli od teške i vrlo rijetke nasljedne bolesti koja zahtijeva transplataciju koštane srži. Bolest je kod starijeg dječaka nedavno otkrila njegova učiteljica tako što je primijetila da otežano crta i piše dok je njegova majka nešto kasnije shvatila da pokazuje blaže teškoće u kretanju i upotrebi pribora za jelo.

Defektolog je ubrzo utvrdio oštećenje grube i fine motorike a a dalje pretrage vršili su neurolozi.

Nakon što se pojavila sumnja da je u pitanju nasljedna bolest pregledan je i mlađi dječak kod kojeg su takođe evidentirane slične promjene u organizmu ali, u početnoj fazi i bez vidnih znakova u ponašanju.

Porodica Kardović upućuje neizmjernu zahvalnost svim ljudima koji su uz njih u ovoj, kako su rekli, jako teškoj životnoj situaciji.

Broj računa za uplatu novčanih sredstava 540-32008721-05 Erste Banka
Kontakt telefon/viber +382 69 200 250

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније