Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

11. 04. 2021. 11:58 >> 11:59

NAUČNA KONFERENCIJA CSA

Predstavljeno 60 istraživačkih radova

Godišnja naučna konferencija Crnogorske sportske akademije (CSA) pod nazivom "Sport, fizičko vaspitanje, fizička aktivnost i zdravlje: savremene perspektive" završena je dodjelom nagrada mladim istraživačima, a ugostila je 127 autora i koautora sa ukupno 60 prijavljenih radova.

Kako je saopšteno iz Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, konferenciji su prisustvovali učesnici iz 26 država sa četiri kontinenta.

Navodi se da je Federacija međunarodnog fizičkog obrazovanja (FIEP) održala svoj 16. kongres u okviru programa konferencije Crnogorske sportske akademije i na taj način doprinijela podizanju njenog kvaliteta.

“Jedan od ključnih ciljeva Crnogorske sportske akademije je promocija mladih istraživača i žena istraživača i afirmacija podsticaja najsavremenijim istraživanjima”, kaže se u saopštenju.

Predsjednik konferencije Duško Bjelica uručio je nagradu za mlade istraživače Barbari Gilić sa Kineziološkog Fakulteta, Univerziteta u Splitu.

Navodi se da je nagradu za najbolji rad u konkurenciji žena istraživača dobila Dana Masarykova sa Pedagoškog fakulteta, Univerziteta u Trnavi.

“Dodjelom nagrada okončan je rad konferencije Crnogorske sportske akademije a sažeci svih prezentovanih i prihvaćenih radova biće objavljeni u posebnom izdanju - suplementu časopisa MJSSM koji se nalazi u WOS-u u bazi ESCI liste naučnih časopisa”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da su poseban pečat uspješnom okončanju tog međunarodnog naučnog skupa dali Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, Evropski koledž sportskih nauka i Crnogorski olimpijski komitet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније