Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2021. 16:45   >>  16:46

PEN CENTAR ORGANIZUJE

Predavanja u čast Dana pobjede

Učast obilježavanja 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, Crnogorski PEN centar će organizovati dva video predavanja.

Kako je najavljeno iz PEN centra, predavanje pod naslovom „Partizanski spomenici” održaće slovenački istoričar književnosti Miran Hladnik, profesor Filozofskoga fakulteta u Ljubljani.

"On će predstaviti rezultate svojega višegodišnjeg rada na sakpljanju, klasifikaciji i digitalizaciji podataka o svim partizanskim spomenicima na prostoru Balkana, ali i otvoriti temu o opasnostima savremenih trendova istorijskog revizionizma", navodi se u najavi.

Džon Koks je profesor svjetske istorije i studija genocida na Odsjeku za globalne studije Univerziteta Śeverna Karolina u Šarlotu. Na istom Univerzitetu direktor je Centra za studije holokausta, genocida i ljudskih prava (HGHR), i autor više studija iz ovih oblasti.

Profesor Koks će, kako se dodaje, održati izlaganje o holokaustu, njegovoj recepciji i reprezentaciji u književnim djelima.

Oba predavanja će biti dostupna na zvaničnom sajtu Crnogorskog PEN centra.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније