Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 05. 2021. 19:47   >>  20:40 5

POPA

Koncert kao poklon jer kultura ujedinjuje ljude

Povodom 9. maja Dana Evrope Delegacija EU u Crnoj Gori građanima je poklonila spaktakularni koncert jer, kako je kazala šefica delegacije EU u Crnoj Gori Oana Kristina Popa, kultura ujedinjuje ljude.

"Ovaj koncert izvode umjetnici iz regiona jer kao što znate EU je bila uz Crnu Goru od početka pandemije i obezbijedili smo finansijsku pomoć, vakcine i medicinsku opremu ali noćas je to kultura jer kultura ujedinjuje ljude", kazala je Popa.

Delegacija EU u Crnoj Gori, prema riječima Pope, željela je da ovaj poklon da građanima naše zemlje jer nažalost još ne možemo biti skupa ali uz pomoć televizije, RTCG-a i drugih TV partnera koji će prenositi ovaj koncert noćas.

U publici su dodaje uglavnom medicinski radnici.

"U publici će večeras biti doktori, medicinske sestre i medicinski radnici uopšte koji su radili u kovid bolnicama. Na neki način ovo je poklon za njih kako bismo pokazali našu zahvalnost i uvažavanje, njihovog rada i žrtve u ovim teškim vremenima", kazala je Popa i pozvala građane da se vakcinišu kako bi što prije mogli fizički biti zajedno.

Podsjećamo, koncert možete pratiti uživo na TVCG1 i portalu RTCG od 20 sati.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније