Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2021. 08:37 >> 08:47
19

ĐUROVIĆ

U državnoj delegaciji nema mjesta za Zuvdiju Hodžića

Pobjedu nad fašizmom treba stalno pominjati, a taj dan slaviti u zahvalnost Evropi, poručio je generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović, povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

“Pobjedu nad fašizmom treba stalno pominjati, a taj dan slaviti u zahvalnost Evropi i za cvijeće i za muziku i za maske, ali sa velikom željom da Evropa pomogne još više, još objektivnije, još jasnije na njenom putu ka prosvijećenim narodima”, kazao je Đurović za TVCG.

Zato SUBNOR i antifašisti Crne Gore i ove godine na poseban način obilježavaju Dan borbe nad fašizmom.

Đurović kaže da će na svim spomenicima biti postavljeni vijenci.

“Duže od 50 godina predsjednik SUBNOR-a i antifašista Crne Gore bio je član državne delegacije, koja je na Spomenik Partizanu borcu polagala vijenac. Ove godine dobili smo obavještenje da za predsjednika SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Zuvdiju Hodžića i za našu organizaciju u toj delegaciji nema mjesta. Ko hoće da čuje i vidi svima je to dovoljno jasna poruka iz Skupštine CG i vladajuće koalicije”, kazao je Đurović.

To ih kako kaže neće spriječiti da danas polože vijence na Spomenik Partizanu borcu i organizovati štenju za mir.

 

 

Пратите нас на

Коментари19

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније