Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 05. 2021. 12:51 >> 12:52

DONACIJA ZDRAVSTVENOM SISTEMU

Od Njemačke 72.000 brzih antigenskih testova

Savezna Republika Njemačka opredijelila je za crnogorski zdravstveni sistem još jednu vrijednu donaciju, 72.000 brzih antigenskih testova, koje je danas predao ministarski zdravlja Jeleni Borovinić Bojović njemački ambasador Robert Veber.

 

Nakon nedavne donacije u zaštitnoj opremi, vrijednoj preko 600 hiljada eura, danas je ambasador Savezne Republike Njemačke u Crnoj Gori, Robert Veber uručio ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović donaciju od 72 hiljade brzih antigenskih testova, u vrijednosti od skoro 300 hiljada eura.

"Ovo je još jedan dokaz velike solidarnosti i prijateljstva između dvije države i između naše države i Evropske unije i još jedan korak dalje na putu ka prevazilaženju postojećeg epidemiološkog problema" kazala je ministarka.

Ona je istakla da će brzi antigenski testovi biti veoma korisni u susret predstojećoj turističkoj sezoni.

"Želim i ovu priliku da iskoristim da pozovem građane Njemačke i ostalih zemalja iz regiona i šire da posjete Crnu Goru, jer su uslovi za njihov dolazak u našu zemlju u ovom trenutku bezbjedni. Ovo nam je zvanično i potvrđeno sa važne adrese, iz Instituta Robert Koh iz Berlina, koji su nas izvijestili da je Crna Gora pomjerena sa spiska visoko rizičnih zemalja u bolju kategoriju država koje nude bezbjednije uslove za dolazak turista" istakla je Borovinić Bojović.

Kako ističu u saopšenju Ministarstva zdravlja, Borovinić Bojović je ponovo pozvala građane da se vakcinišu i nastave da se u ovako velikom broju odazivaju na vakcinaciju, kao i da nastave sa poštovanjem mjera, jer su to, kako je naglasila, dva najvažnija načina za prevazilaženje postojeće epidemiološe situacije, u kojoj se nalazimo i vraćanje normalnom životu.

Njemački ambasador Veber je kazao da je pristiglo 72 hiljade brzih antigenskih testova, uz pomoć Njemačkog tehničkog instituta.

"Crna Gora se priprema za predstojeću turističku sezonu, a takođe se na tržištu pozicionirala kao bezbjedna zemlja u smislu borbe protiv koronavirusa. Kao takva nudi posjetiocima potrebno testiranje za povratak u svoju zemlju porijekla. To je odličan korak Vlade Crne Gore i odlična ponuda za turiste u Crnoj Gori. Zbog toga se jako radujemo da možemo podržati Crnu Goru sa ovom donacijom u smislu pripreme za predstojeću turističku sezonu. Ovo je dalji doprinos njemačke solidarnosi, u okviru evropske solidarnosti za Crnu Goru", poručio je Veber.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније