Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 06. 2021. 15:17 >> 15:18

SEKULOVIĆ

Policija će biti servis i podrška Komisiji

Ministar unutrašnjih polova Sergej Sekulović, poručio je na prvoj konstitutivnoj sjednici novoformirane Komisije za praćenje postupanja nadležnih organa u istragama slučajeva prijetnji i nasilja nad novinarima, ubistava novinara i napada na imovinu medija, da će MUP biti njen servis i apsolutna podrška.

Kao prioritet u radu Komisija je ponovo označila najteže i najozbiljnije slučajeve napada na novinare, ali i one kojima u skoroj budućnosti prijeti zastara. Na dnevnom redu Komisije biće i novoformirani predmeti, vezani za najnovije slučajeve napada na predstavnike medija.

Predsjednik Komisije Mihailo Jovović apelovao je na predstavnike državnih institucija da budu ažurni i da dostavljaju kompletnu dokumentaciju, koju Komisija bude tražila, kako to ne bi dovodilo do opstrukcije. On je ukazao i na interesovanje predstavnika međunarodne zajednice da doprinesu radu Komisije, a i svi njeni članovi su saglasni da bi od velikog značaja bila ekspertska pomoć u konkretnim slučajevima.

Kako ističu u saopštenju MUP-a, sjednici su prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Sekulović je poručio da se neće miješati u ono što su nadležnosti Komisije, te da će biti njen servis i apsolutna podrška.

Istakao da će policija intenzivirati svoj rad kada je riječ o napadima na novinare, čemu će posebno doprinijeti i formiranje posebne jedinice u UP, čiji će posao biti samo to. On je zamolio članove Komisije da budu bez predrasuda, ponavljajući da volja sa njihove strane postoji.

Brđanin je napomenuo i da će apelovati da se bez potrebe dokumentacija ne označava stepenom tajnosti. Ipak, u tom smislu, na sjednici je konstatovano da je potrebno što prije svim članovima obezbijediti dozvole za pristup podacima, sa određenim stepenom tajnosti, kako bi Komisija mogla da funkcioniše u punom kapacitetu. Formirana je i radna grupa koja će do naredne sjednice Komisiji raditi na Poslovniku i dati potrebne sugestije.

Podsjetimo, novu Komisiju, pored predstavnika medija i medijskih asocijacija, čine i predstavnici MUP-a, Uprave policije, ANB-a i Tužilaštva.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније