Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 06. 2021. 12:40   >>  12:41

MINISTARSTVO UTVRDILO

Kastratović nije uklonio državne simbole iz škole

Nakon što je Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta preduzelo mjere da utvrdi da li je u OŠ "Bajo Jojić“ u Andrijevici bilo elemenata kršenja Zakona o državnim simbolima i Danu državnosti, kao što su pojedine medijske adrese prejudicirale, utvrđeno je da direktor predmetne škole Branko Kastratović, nije učinio prekršaj.

U saopštenju Ministarstva se navodi da je bila maliciozna i neistinita konstrukcija da su, u pomenutoj ustanovi, uklonjeni državni simboli, a namjesto njih, okačena ikona Svetog Save.

"Ovakva konstrukcija samo je dio sve učestalije i zlonamjerne kampanje, čiji je jedini cilj remećenje rada Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, ali i Vlade Crne Gore. Naravno, ovakve nedobronamjerne i perfidne podvale neće omesti Ministarstvo u sprovođenju čvrste riješenosti da učestvuje u stvaranju društva jednakih šansi, i školskog sistema u kome će primarni biti znanje, poštenje i struka, a ne podmetačine i prevare ove vrste", naglašavaju u saopštenju Ministarstva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније