Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 06. 2021. 13:02 >> 13:11
2

SJEDNICA BOK-A

Prioritet borba protiv kriminala i šverca cigareta

Snažna borba protiv organizovanih kriminalnih grupa, šverca cigareta i istrage napada na novinare biće prioritetne aktivnosti bezbjednosnih službi, odlučeno je na današnjoj konstitutivnoj sjednici Biroa za operativnu koordinaciju (BOK).

Iz Vlade je saopšteno da su uoči sjednice BOK-a, kojom je predsjedavao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, specijalne jedinice Sektora za borbu protiv kriminala ušle u Luku Bar, u sklopu aktivnosti suzbijanja šverca cigareta.

Navodi se da su dogovorene aktivnosti i strategija rada svih bezbjednosnih službi u Crnoj Gori, koje će prioritetno biti usmjerene protiv rada organizovanih kriminalnih grupa i njihovih povezanih aktivnosti.

“Nijedna kriminalna grupa u Crnoj Gori neće i ne može biti jača od države, a bezbjednosne službe će kroz pojačan operativni rad i saradnju sa međunarodnim institucijama preduzeti sve aktivnosti na inteziviranju i konkretizovanju te borbe", ukazano je na sjednici BOK-a, navodi se u saopštenju.

Oni su kazali da je BOK formiran početkom mjeseca, a za predsjednika je izabran Abazović.

Pored Abazovića, kako su kazali, u Birou su i direktori Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije, Uprave za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

U Birou su i načelnici Generalštaba Vojske Crne Gore, Odjeljenja za vojno obavještajne i bezbjednosne poslove Ministarstva odbrane, sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost i generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Ministarstva unutrašnjih poslova.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније