Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 06. 2021. 08:52 >> 08:53
1

OPŠTINA ULCINJ I UCG

Zajedno do razvoja i očuvanja graditeljskog nasljeđa

Predsjednik Opštine Ulcinj Aleksandar Dabović i dekanka Arhitektonskog fakulteta Univerziteta CG Svetlana Perović potpisali su Memorandum o saradnji između ove dvije institucije, koji podrazumijeva razvijanje razmjene znanja u oblastima urbanizma, arhitekture, graditeljskog nasljeđa i energetske efikasnosti.

Memorandumom je, kako navode u saopštenju UCG, predviđeno apliciranje na zajedničkim projektima i njihovoj realizaciji, organizovanje zajedničkih konferencija, tribina i sličnih manifestacija od javnog značaja, realizacija studentske prakse, a naročito saradnja na projektima konzervacije, rekonstrukcije i revitalizacije prostornih struktura u cilju razvoja, unapređenja i promocije graditeljskog nasljeđa Ulcinja i Crne Gore.

Dabović je istakao da kao neko ko je diplomirao na Arhitektonskom fakultetu u Podgorici, naročito se raduje budućoj saradnji, jer razumije najbolje obostrani interes i vjeruje da postoje brojne mogućnosti u kojima mogu, kroz zajedničke aktivnosti, doprinositi očuvanju i unapređivati prostorne vrijednosti Ulcinja i Crne Gore.

Perović je konstatovala da je neophodna saradnja između svih aktera društvene zajednice zainteresovanih za produktivni razvoj i promociju prostorne kulture, što je i misija Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

"Jedino razmjenom i integrisanjem različitih oblika znanja i zajedničkim djelovanjem možemo ostvariti kontinuitet u oblikovanju, regeneraciji i održivom razvoju naših gradova", istakla je Perović.

Ona je dodala da posebno raduje činjenica da alumnisti Arhitektonskog fakulteta zauzimaju važne društvene uloge, kako u naučnom i stručnom djelovanju, tako i u procesima odlučivanja, u Crnoj Gori i širom svijeta i da je posebno raduje činjenica da su na više rukovodećih pozicija u Opštini Ulcinj upravo uspješni alumnisti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U radnoj posjeti Opštini Ulcinj, osim dekanke Fakulteta boravili su prof. dr Svetislav G. Popović i rukovoditeljka studentske službe Arhitektonskog fakulteta Radmila Gudelj, dok su ispred Opštine Ulcinj, pored predsjednika, sastanku prisustvovali glavni gradski arhitekta Dren Rogova i sekretar za prostorno planiranje i održivi razvoj Muhamed Muharemović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније