Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

09. 07. 2021. 13:32 >> 13:37

EKOLOŠKA NVO

Azra Vuković nova izvršna direktorica Grin houma

Azra Vuković, magistar biologije, nova je izvršna direktorica nevladine organizacije Grin houm (Green home).

Iz te NVO su kazali da će Vuković na toj poziciji zamijeniti Natašu Kovačević, koja je u dva mandata, odnosno posljednjih osam godina, bila izvršna direktorica.

Vuković je, kako se navodi, diplomirala na Prirodno matematičkom fakultetu univerzitetu Crne Gore, odsjek biologija, a magistrirala je ekologiju na Univerzitetu u Sarajevu.

Karijeru je započela u Grin houmu kao projektni koordinator, a kasnije je bila direktorica Nacionalnih parkova Crne Gore i predsjednica Upravnog odbora te institucije.

“Radila je kao konsultant za veći broj međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine i ekologijom”, kaže se u saopštenju.

Grin houm je jedna od najstarijih crnogorskih ekoloških NVO, osnovana 2000. godine.

“U javnosti je prepoznata po kampanji za očuvanje rijeke Tare iz 2004. godine, kao i višemesečnoj kampanji iz 2010. godine nakon koje je tadašnja Vlada odustala od izgradnje hidroelektrana na Morači”, dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније