Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

20. 07. 2021. 14:11   >>  14:12 5

URA POZDRAVILA SMJENU VIŠNJIĆ

Dobro što je reakcija Ministarstva bila brza

Građanski pokret URA pozdravlja odluku Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta da razriješi Radu Višnjić vršiteljku dužnosti direktorice Osnovne škole "Jugoslavija" u Baru, saopšteno je danas iz medijskog tima ove partije.

“Pozdravljamo odluku o ispravljanju neprimjerenog čina kojim se osoba pred kojom je ranije bio pokrenut disciplinski postupak i koja je nakon njega razriješena sa posla u školi našla na čelo jedne vaspitno-obrazovne ustanove u Baru. Još više, jer je pomenuta oštro i grubo prekršila kodeks rada i ponašanja prosvjetnog radnika, zloupotrebljavajući učionicu i djecu”, istakli su u reagovanju URA-e.

Kako navode u saopštenju, imenovanje Višnjić dodatno je polarizovalo društvo, narušilo građanski koncept i vrijednosti države koja stremi ka potpunoj depolitizaciji i profesionalizaciji školstva, ali dobro je što je reakcija od resornog ministarstva stigla odmah.

Kažu i da se ovakvim sporadičnim ekscesima gubi fokus sa onoga šta je prethodna vlast u nasljeđe ostavila sadašnjoj Crnoj Gori.

“Vaspitno-obrazovane ustanove koje su funkcionisale kao partijske košnice i ustanove u kojima se moglo desiti da u radnom angažmanu budu ljudi poput Rade Višnjić, ili na drugoj strani bivša direktorica podgoričke muzičke škole i bivša direktorica cetinjske gimnazije. Kako je moguće da je jedan Migo Stijepović bio na čelu prosvjete i kako je moguće da i dalje obnaša funkciju generalnog sekretara predsjednika države. Eto to su plodovi vlasti DPS-a i njihove politike u gotovo svim sferama, a ovakvim kadriranjem nove vlasti te stvari gube fokus”, navodi se u saopštenju URA.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније