Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: Portal RTCG ]

24. 07. 2021. 08:59   >>  17:37 2

NIKOVIĆ

Zatekao nefunkcionalan sistem, ljekari odlaze

Vršilac dužnosti direktora Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Vuk Niković kazao je da radi na tome da poboljša imidž te ustanove i da se mladi ljekari koji odlaze iz Hitne pomoći zadrže i ostanu da rade. On je u Jutarnjem programu istakao da je prije mjesec dana, kada je stupio na dužnost, zatekao nefunkcionalan sistem kao i skromnu opremu koja se mora mijenjati.

Niković je rekao je da je sistem hitne medicinske pomoći bio nefunkcionalan, da je kadar dosta star i da mladi ljekari odlaze iz Hitne pomoći.

“Uvijek mladima govorim da mladi treba da odu na regionalne kongrese i da vide koliko ljekara radi u Hitnoj medicinskoj pomoći, dok naši odlaze iz nje”, istakao je Niković.

On naglašava da je imidž hitne medicinske pomoći na nezavidnom nivou.

“Ranije su u hitnoj pomoći radile perjanice našeg zdravstva, a onda je naišao je čudan trend da su nam čak i specijalisti pošli”, kazao je on.

Istakao je da se to mora mijenjati.

“Čak i sa skromnim resursima možete da napravite da zdravstvena usluga bude na nivou i čak bolja nego u državama regiona”, kazao je Niković i dodao da treba zadržati kadar i ljudima reći da nije strašno raditi u Hitnoj medicinskoj pomoći.

On je dodao da želi da ispravi neke stvari koje su njemu smetale dok je bio u procesu rada.

“Morate vratiti imidž ustanovi. Ne možemo više dozvoliti da nas gledaju kao servis za transport pacijenata od mjesta A do mjesta B. to rade ljekari, ljudi koji su se godinama edukovali, ne da transportujemo, već da radimo svoj posao”, kazao je on.

Kaže da je ustanova opremljena skromno i da moraju biti opremljeniji. 

"Ne možemo na ovakav način opremljeni ići u Evropu ili bilo gdje. Na taj način iscrpljujemo kadar. Moramo Zavod hitne medicinske pomoći izdići na veći nivo", istakao je on. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније