Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

11. 08. 2021. 13:52   >>  13:53 1

OZON UPOZORIO

I građanima Podgorice ugroženo zdravlje

Ekološki pokret Ozon upozorio je građane Podgorice na ugroženost zdravlja kao posljedice visokog zagađenje vazduha, jer je satna koncentracija PM10 čestica između 90 i 180 µg/m3.

Navode da je po podacima Državne mreže za praćenje kvaliteta vazduha od 12h zabilježena satna koncentracija PM10 čestica veća od 90 µg/m3, pa se shodno preporukama Instituta za javno zdravlje preporučuje svima, a naročito osjetljivim grupama stanovništva,, kao što djeca, trudnice, stari i hronični bolesnici, da smanje boravak na otvorenom.

Preporuka se, pojašnjavaju, naročito naročito odnosi na prometne saobraćajnice, kao i za vrijeme prisutnog dima i magle u vazduhu.

"Treba ograničiti izvođenje fizički zahtjevnih aktivnosti pri kojima se diše brze ili dublje (trčanje, vježbanje i sl.) na otvorenom. Ekološki pokret Ozon usljed čutanja nadležnih institucija koje bi shodno Arhuskoj konvenciji trebalo da obezbijede pravovremeno informisanje javnosti poziva građane da koriste zvaničnu internet prezentaciju Agencije za zaštitu životne sredine http://www.epa.org.me/vazduh i informišu se o trenutnom stanju", navode iz Ozona.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније