Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

17. 08. 2021. 18:13 >> 18:17

NP LOVĆEN

Požar na Bukovici pod kontrolom

Požar na Bukovici u NP Lovćen nakon dva dana borbe sa vatrenom stihijom stavljen je pod kontrolu. Kako je kazao direktor NP Lovćen Vladimir Martinović, očekuju da će požar za koji sumnjaju da je podmetnut, do sjutra biti lokalizovan.

Kako stiču u saopštenju NP, Služba zaštite zajedno sa Službom ambijentalne higijene NP Lovćen, nastavila je od jutros da gasi požar sa raspoloživim sredstvima. Zatim im se priključila Služba zaštite i spasavanja Prijestonice Cetinje sa cistijernama, te Vazduplovna jedinica Vojske Crne Gore sa dva helikoptera bez čije pomoći se ne bi moglo puno uraditi imajući u vidu da je vatrena stihija izbila na nepristupačnom terenu koji je jedino moguće gasiti iz vazduha.

"Jedan broj građana samoinicijativno se organizovao i došao kako bi pomogli, ali je Uprava Nacionalnog parka zamolila da građani za sada ne učestvuju u lokalizovanju požara zbog moguće opasnosti po njihove živote. NP Lovćen se zahvaljuje opštinskim vatrogasnim službama, Helikopterskoj eskadrili Vojske Crne Gore, kao i Sektoru za vanredne situacije MUP-a, svim drugim učesnicima, kao i vlasniku restorana 'Vladika', Deju Novakoviću, na izuzetnoj pomoći koji je, osim što je gasio požar na terenu, obezbjedio i hranu i piće. I dalje ćemo nastaviti da kontrolišemo i pratimo situaciju na terenu. Vjerujemo da će tokom sjutrašnjeg dana požar biti lokalizovan, a sreća je da se nije proširio prema Njegušima i Trešnji, gdje je gusta borova šuma i gdje se ne bi moglo lako spriječiti širenje vatrene stihije“, saopštio je Martinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније