Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj. [ Dnevne novine ]

03. 09. 2021. 07:57 >> 08:07
26

BOŠKOVIĆ

"Pozivam na suzdržanost i mirne proteste"

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Bošković u razgovora za Dnevne novine kaže da i Vlada, i SPC, i zvanična Srbija moraju znati da većinska Cma Gora neće pristati na poniženje kojem je izložena ukoliko se nastavi sa insistiranjem da se ustoličenje mitropolita SPC obavi u Cetinjskom manastiru.

“Skup na Cetinju predstavlja odbranu dostojanstva Crne Gore. On je takođe izraz revolta zbog najprljavije kampanje koja se godinama unazad vodi protiv naše države dominantno iz Srbije, ali koja je, potpuno je jasno, navođena iz Rusije”, ocjenjuje Bošković.

Nema, kako ističe, povjerenja u aktuelni bezbjednosni sektor zato poziva sve građane i Crne Gore i Cetinja na suzdržanost i mirne proteste 5. septembra, poručujući da će “Crna Gora vrlo brzo izaći iz ovog tragičnog perioda”.

Smatra da izjavom da ne mogu garantovati sigurnost građanima 5. septembra ministar Sergej Sekulović priznao je da nema kapacitete za upravljanje bezbjednosnim sistemom u dijelu poslova koji pripadaju policiji.

“Kada ministar unutrašnjih poslova saopšti da ne može da garantuje bezbjednost bilo kom građaninu na bilo kom dijelu teritorije Crne Gore, to znači da nekontroliše sistem kojim rukovodi i da nije sposoban da odgovori povjerenim zadacima. Ako neki događaj prouzrokuje nestabilnost, kao što je to ustoličenje mitropolita SPC na Cetinju, i ugrožava bezbjednost čak i onih građana koji u njemu ne učestvuju, onda su Vlada i ministar Sekulović dužni da spriječe takav scenario, da na osnovu zakonskih ovlašćenja preventivno djeluju i ne dozvole da se takav događaj održi”, kazao je on.

Prioritet je na Cetinju sačuvati mir i stabilnost.

“Nažalost, nemam povjerenja u aktuelni bezbjednosni sistem da može doprinijeti u ostvarenju tih ciljeva, zato još jednom pozivam sve građane i Crne Gore i Cetinja na suzdržanost i mirne proteste. Ipak, sa druge strane, i Vlada, i SPC, i zvanična Srbija moraju znati da većinska Crna Gora neće pristati na poniženje. Skup na Cetinju predstavlja odbranu dostojanstva Cme Gore. On je takođe izraz revolta zbog najprljavije kampanje koja se godinama unazad vodi protiv naše države dominantno iz Srbije, ali koja je, potpuno je jasno, navođena iz Rusije. Naša država nema ambiciju da otima bilo što bilo kome, ali isto tako ima apsolutnu namjeru da brani svoju časnu istoriju i svoje dostojanstvo. Zbog toga još jednom pozivam sve da preovlada razum i da se ustoličenje obavi u bilo kom drugom objektu SPC van Cetinja jer se silom ne može postići ništa”, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари26

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније