Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Izvor: Vikend novine [ I. P. ]

12. 09. 2021. 07:47 >> 07:48

PODGORICA

Za više od dvije godine razvedeno 665 brakova

Pred Osnovnim sudom u Podgorici u posljednje dvije godine i četiri mjeseca pravosnažno je razvedeno 665 brakova. Kako su saopštili iz Osnovnog suda u Podgorici, 2019. pravosnažno je razvedeno 336 brakova, 2020. godine 267, dok su do kraja aprila 2021. godine razvedena 62 braka, pišu Vikend novine.

U većini slučajeva, djeca su na dalju brigu, čuvanje i vaspitanje povjerena majci, a bilo je slučajeva da su djeca dijeljena među roditeljima.

“U 298 predmeta od ukupno 665 u periodu od posljednje dvije godine i četiri mjeseca, djeca su povjerena majci na dalju brigu, čuvanje i vaspitanje, dok je u 34 predmeta vršenje roditeljskog prava nad djecom povjereno ocu. Osim samostalnog vršenja roditeljskog prava na osnovu odluke suda, roditelji mogu vršiti roditeljsko pravo zajednički i sporazumno i kada ne vode zajednički život, ako zaključe takav sporazum i ako sud procijeni da je to u najboljem interesu djeteta, pa je u analiziranom periodu od ukupno 665 predmeta određeno sporazumno vršenje roditeljskog prava u 75 predmeta”, saopšteno je iz Osnovnog suda u Podgorici.

Osim toga, u četiri predmeta je donijeta odluka kojom je nad zajedničkom djecom stranaka određeno vršenje roditeljskog prava tako što je jedno ili više djece povjereno majci, a drago ocu na dalju brigu, čuvanje i vaspitanje.

“Svakako je u ovim predmetima osim o vršenju roditeljskog prava odlučeno i o ličnom kontaktu između djeteta i roditelja sa kojim dijete ne živi. U ostalim predmetima u braku nije bilo djece ili su djeca stranaka bila punoljetna”, navode iz podgoričkog Osnovnog suda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније