Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

18. 09. 2021. 13:05 >> 13:06
1

NADA SE RANIJIM IZBORIMA

Vuković na Budapest forumu o polarizaciji društva

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, na poziv gradonačelnika Budimpešte, Gergelya Karacsonya, učestvovao je u radu međunarodnog Foruma koji se održava u Budimpešti pod nazivom “Izgradnja održivih demokratija.”

Kako je saopšteno iz Glavnog grada, Vuković je učestvovao je u panel diskusiji “Prevazilaženje tribalizma i pogubne polarizacije”, gdje je govorio o političkim podjelama u Crnoj Gori i nedavnim dešavanjima na Cetinju. Panel je okupio neke od vodećih stručnjaka iz ove oblasti, a za cilj ima da istraži ne samo osnovne uzroke i opasne posljedice polarizacije, već i načine za prevazilaženje pomenutih podjela i tribalnih sukoba.

Vuković je istakao da je polarizacija crnogorskog društva u punom zamahu, posebno, s obzirom na, posljednja dešavanja na Cetinju, te da se nada ranijim izborima.

"Nadamo se ranijim izborima, te da ćemo vratiti Crnu Goru na pravi put. Na ova pitanja ne treba gledati kao na lokalna, iz razloga što se ista polarizacija pojavljuje i u drugim balkanskim zemljama. Imamo partije koje su fokusirane na multnitetničku demokratiju, ljudska prava, dok sa druge strane postoje partije koje žele da vrate region ono što oni smatraju da su istorijski korijeni tog prostora", kazao je Vuković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније