Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ TVCG ]

25. 09. 2021. 20:29 >> 22:49
1

SAHRANJEN KAĆO KOVAČEVIĆ

Osvjetljavao TV, ali i scenu života

Dugogodišnji radnik Javnog servisa Zoran Kaćo Kovačević preminuo je sinoć u 65. godini. Kovačević je u Javnom servisu bio stalno zaposlen od 1980. godine. Kao majstor svijetla, tokom proteklih četrdeset godina radio je sve velike projekte u našoj kući, ali i van nje. Sarađivao je sa mnogim poznatim jugoslovenskim režiserima i direktorima fotografije: od Tomislava Pintera, preko Sava Jovanovića, do Radeta Vladića, Milana Tvrdišića i mnogih drugih. Kovačević je sahranjen danas u Nikšiću, a komemoracija povodom njegove smrti biće održana u ponedjeljak u zgradi RTCG.

Kada ode neko ko nam je drag, zauvijek odnese i dio nas sa sobom. Sa druge strane, uspije da utisne trag nezaborava. Jer ljubav i poštovanje stvari su koje mogu da potru trag vremena, i da ljude koje volimo presele u vječnost. U prostor u kojem vrijeme ne igra nikakvu ulogu. Jedan od onih koji je prerano otišao, i koji je mogao da da još mnogo je Zoran Kaćo Kovačević.

Kolega, apsolutni posvećenik, profesionalac, mnogima od nas, a pogotovo onima koji tek stupaju na scenu i svijetla pozornice- prijatelj. Još kao mladić, zahvaljujući svom ocu, zakoračio je u svijet televizije, zaljubio se u nju na prvo pogled i ostao joj vjeran do posljednjeg trena. Do posljednjeg udaha. Do preranog i iznenadnog odlaska. Njegov rad, požrtvovanje i iznad svega ljubav, učinili su da ga pamtimo kao vrhunskog u svom poslu, predanog do kraja i bez ostatka.

Ali, on je sve tako radio.Tako je stvarao, tako je i volio- kolege, prijatelje, svoje potomke... Učio mlađe od sebe da na kraju ostaju djela, i što je još važnije- sjećanja. Jer kakav si bio za života, takav ćeš ostati za sva vremena. U Zoranovom slučaju, ostaće priča koja će svjedočiti o životu ispunjenom u svakom smislu. Radan, posvećen, duhovit šarmantan, srdačan i predusretljiv. Nerijetko kozer, spreman da napravi štos i geg, ali ne da bi uvrijedio ili omalovažio. Izuzetan profesionalac koji je podjednako osvjetljavao televizijsku i scenu života. Tako o njemu misle i kolege.


Vanja Kovačević, TVCG

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније