Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

26. 09. 2021. 12:36   >>  12:37 3

BEČIĆ-KOLAR

CG lider u integracionim procesima

Predsjednikom Nacionalnog savjeta Slovačke Republike, Boris Kolar kazao je da je ponosan na rezulate koje je Crna Gora ostvarila u procesu EU integracija, te ocijenio da je u tom procesu apsolutni lider. On je prilikom susreta sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Aleksom Bečićem istakao da podrška Slovačke nikad neće izostati kada je u pitanju Crna Gora, dodajući da je naša država napravila važne korake na putu međunarodne afirmacije ostvarivši članstvo u NATO.

Ocjenjujući da Crna Gora i Slovačka imaju odlične međudržavne odnose i sadržajnu saradnju, predsjednik Bečić se zahvalio na dosljednoj podršci Slovačke Crnoj Gori na njenom evropskom putu.

On je izrazio očekivanje da će Slovačka u okviru Evropske unije nastaviti da utiče da se reformski napori Crne Gore adekvatno vrednuju.

Kako naglašavaju u saopštenju Skupštine, Bečić je izrazio zahvalnost za pomoć Slovačke u borbi protiv virusa kovid-19.

Uz osvrt da je Crna Gora prihvatila novi pregovorački model, te da je takva odluka odraz spremnosti da se ostvare konkretni rezultati u sferi vladavine prava, borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, Bečić je izrazio uvjerenje da će upravo nova metodologija dati dodatni zamah procesu pristupanja.

Upoznao je predsjednika Nacionalnog savjeta Slovačke Republike sa dešavanjima u vezi sa procesom prve demokratske smjene vlasti u Crnoj Gori, navodeći da je nakon 30. avgusta formirana Vlada proevropskog i evroatlanskog kursa.

"Snažno proevropsko opredjeljenje i članstvo u Uniji kao strateški cilj predstavlja ujedno i okosnicu Koalicionog sporazuma koji je ključ planskih dokumenata države“, istakao je Bečić.

Kolar je dodao da ga posebno raduje činjenica da je glas Slovačke uvijek bio na strani Crne Gore i Zapadnog Balkana, posebno u okviru Višegradske grupe.

"Slovačka će uraditi sve kako bi Crna Gora i zemlje Zapadnog Balkana što prije postale dio Evopske unije. Ne dozvolite da vas obeshrabri to što ovoliko dugo čekate na proširenje. Radićemo sa našim evropskim partnerima na tome, kako bi što prije došlo do proširenja”, zaključio je predsjednik Nacionalnog savjeta Slovačke Republike.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније