Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Portal RTCG ]

30. 09. 2021. 08:34   >>  08:35 1

PIPOVIĆ

Mladi više nego ikada izloženi propagandi, reagovati

Mladi su više nego ikada na društevnim mrežama i u medijima izloženi svim vrstama medijskih sadržaja, u pandemiji je to još izraženije, kazao je Bogdan Pipović iz NVO Juventas. Poručuje da je sada pravo vrijeme da se reaguje i mladi obuče kako da prepozanju propagandu. Upozorava da će kasnje situacija biti gora.

Na pitanje koliko su naši mladi otporni na političku manipulaciju, radikalizam i propagandu i kakva je njihova medijska pismenost Pipović je kazao da su mladi u Crnoj Gori otporni onoliko koliko je moguće biti otporan u društveno političkom kontekstu crnogorskog društva.

"Ako uzmemo u obzir da su mladi danas, upravo oni koji su odrastali u periodu od 90-ih do danas, ne možemo baš reći da je to period sa dužim periodima stabilnosti u društveno političkom smislu. Crnogorsko društvo je izdijeljeno po svim mogućim osnovama a posebno ako uzmemo u obzir nacionalni diskurs. Teško je bilo kom pripadniku crnogorskog društva, posebno mladima, da zadrže objektivnost i da ostanu imuni na svaki vid propagnde i manipulacije kojoj bivaju izloženi", kazao je Pipović iz NVO Juvenats koja u saradnji sa Unijom srednjoškoaca Crne Gore radi na poboljšanju položaja mladih u okviru oprojekta OECD-a u Crnoj Gori "Od osnovnih usluga do oblikovanja politika".

On ističe da su mladi više nego ikada na društevnim mrežama i u medijima izloženi svim vrastama medijskih sadržaja. U pandemiji je, dodaje, to još izraženije.

"Sada je pravo vrijeme da reagujemo. Ako sada ne regujemo kasnije će situacija biti još gora da utičemo na mlade i obučimo ih kako da prepozanju propagandu", kazao je Pipović iz NVO Juvantas.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније