Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

12. 10. 2021. 15:28 >> 15:49

KRIVOKAPIĆ

CANU afirmisala slobodarstvo i razboritost

CANU je kroz proteklo polustoljeće afirmisala slobodarstvo i razboritost, bez kojih nema napretka, poručio je premijer Zdravko Krivokapić, koji je u svoje i u ime Vlade uputio čestitku, povodom 50 godina od osnivanja Crnogorske akademije nauka i umjetnosti. Čestitku je uputio predsjedniku Draganu K. Vukčeviću i svim članovima CANU.

Krivokapić je naveo da CANU predstavlja trajnu čuvarku najviših dometa i vrijednosti u oblasti nauke i umjetnosti naše države.

"Želim da Vam čestitam značajan jubilej - 50 godina od osnivanja, onovremenog Društva za nauku i umjetnost Crne Gore, a docnije i sadašnje Crnogorske akademije nauka i umjetnosti", kazao je Krivokapić.

Kako navodi sa osjećanjem divljenja, danas možemo sagledati izuzetan doprinos koji je CANU dala kroz brojna naučna djela, vrijedne projekte, kapitalna izdanja, stručna mišljenja i izuzetna umjetnička dostignuća u oblikovanju moderne, na nauci i naučnosti, zasnovane kolektivne svijesti građana Crne Gore.

"Svojim pregalaštvom, CANU je kroz proteklo polustoljeće afirmisala slobodarstvo i razboritost, bez kojih nema napretka, kako u naučnom i umjetničkom radu, tako ni u sveukupnim, tekućim društvenim procesima. Stručni dometi vaših članova i onih koji se nalaze u predvorju najreprezentativnijeg naučnog doma jedne države i kulture, učinili su da Crna Gora bude nezaobilazno prepoznata u naučnim i umjetničkim krugovima, ne samo regiona, već i svijeta", poručio je premijer.

Kaže i da je Vlada ponosna na djelovanje Akademije i zahvaljuje im što neupitno, sva svoja znanja, prakse, iskustva i kompetencije, svih ovih godina, stavljaju u funkciju opštedruštvenog napretka, pomirenja, tolerancije i razumijevanja.

"U budućnosti, takođe, očekujemo savjet, pouku i mudrost od Akademije, koja je najpozvanija da tu dragocjenu pomoć udijeli najširoj društvenoj zajednici, naročito mladima, kao i do sada – argumentovano, odgovorno, savjesno i sa roditeljskom ljubavlju prema svim građanima Crne Gore“, navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније