Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Bojana Baranin, TVCG

27. 10. 2021. 20:19 >> 22:20

ODBOR ZA ANTIKORUPCIJU

Vlast i DPS potpuno suprotno o radu Agencije

Rad Agencije za sprječavanje korupcije analizirali su poslanici matičnog odbora. U Demokratskom frontu su nezadovoljni jer je, kažu, Agencija i dalje pod uticajem bivšeg režima. U DPS-u to negiraju.

Na sjednici Odbora za antikorupciju, iz Agencije za sprječavanje korupcije su istakli da su realizovali sve planirane aktivnosti i u gotovo svim oblastima zabilježili bolje rezultate nego prethodnih godina.

"Ohrabruje nas i to što su u pojedinim oblastima, već u prvoj polovini 2021. premašeni neki godišnji rezultati", kazala je samostalna savjetnica u ASK-u Milena Kustudić.

Jedan od takvih primjera su prijave zviždača kojih je, prema podacima iz izvještaja, za prvih šest mjeseci ove godine bilo više nego tokom 2016. i 2017. 

Predsjednik Savjeta Agencije Momčilo Radulović ističe da činjenice o njihovom radu govore same za sebe.

"A to je da je ova Agencija na dobrom putu da bude jedan od najboljih primjera kako institucije treba da rade", kazao je Radulović.

Dok iz opozicionog DPS-a hvale rezultate Agencije, iz vladajućih partija kritike da je ona pod političkim uticajem.

"Želio bih da apelujem na Savjet i direktoricu da podnesu ostavke i da tako oslobode agenciju. Prosto nemam povjerenje u Agenciju čiji je sastav izabran u vrijeme prethodnog režima", kazao je poslanik DF-a Jovan Vušurović.

"I da hoće građani da zaborave DPS, vi im ne date da nas zaborave, jer svaka druga riječ vam je bivša vlast. I da podnesu ostavke, oni će ostati na funkciji, jer nema ko da ih smijeni i da postavi druge ljude. Počev od DIK-a, pa redom", kazao je poslanik DPS Ljuiđ Škrelja.

Članovi Odbora podržali su inicijative Demokratskog fronta za saslušanje čelnika ASK-a u vezi sa slučajevima bivših državnih funkcionera, kao i rada u poglavljima 23 i 24, dok je odbijena inicijativa DPS-a da Odbor povodom slučaja kadeti sasluša ministarku odbrane Oliveru Injac.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније