Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

28. 10. 2021. 14:41   >>  16:59 6

TUŽBA ĐUKANOVIĆA

Suđenje Kneževiću biće nastavljeno 13. decembra

Suđenje po tužbi predsjednika države Mila Đukanovića protiv vlasnika Atlas grupe Duška Kneževića biće nastavljeno 13.decembra pred Osnovnim sudom u Podgorici. Sud bi trebalo da odluči o eventualnom saslušanju Kneževića, obzirom na to da nije dostupan nadležnim organima Crne Gore.

Đukanović je tužio Kneževića na proljeće 2019.godine, tvrdeći da mu je povrijedjeno pravo na čast i na ugled zbog Kneževićevih navoda da postoji snimak koji ukazuje da je nezakonito primio novac. Prema zapisniku sa današnjeg ročišta, koji je dobio Portal RTCG, Kneževićev advokatski tim zatražio je da se konsultuje sa njim, pa zadržavaju pravo da se naknadno izjasne o mogućem saslušanju vlasnika Atlas grupe. 

Kako se navodi, advokati tužioca, Đukanovića, ponovili su navode iz tužbe, uz predlog da se u nastavku, tokom dokaznog postupka, sprovedu dokazi dostavlljeni u prilogu tužbe. 

Advokati Kneževića, kako se tvrdi, ukazali su da je tužba neosnovana, te da je njen jedini cilj zastrašivanje tuženog Kneževića, obzirom na dokaze koje je iznio o sumnjama i zakonitost rada javnih funkcionera. Takođe, ukazali su da njih klijent ima političke probleme u Crnoj Gori, zbog koji  je pokrenuo brojne sudske i arbitražne postupke. 

Sudija u ovom postupku je Mladen Bulatović.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније