Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

29. 10. 2021. 16:45   >>  16:46

PROJEKAT CDT-A

U serijalu “Na rubu pameti” o svim vrstama ekstremizma

Centar za demokratsku tranziciju napravio je serijal "Na rubu pameti" koji se bavi važnim pitanjima koja se tiču radikalizacije, ekstremizma, nasilnog ekstremizma i terorizma.

Kako ističu u saopštenju CDT-a, u Crnoj Gori je, u prethodnih nekoliko godina, došlo do ekstremne radikalizacije u društvu koja se ogleda u očiglednoj manifestaciji političkog, etno-nacionalističkog i vjerskog ekstremizma.

"Istraživanje koje smo nedavno sproveli nam govori da se kod nas u prosjeku svaki peti dan dogodi neki incident koji je vezan za ove pojave i motivisan je mržnjom. Kako smo od jedne perspektivne zajednice došli u ovu situaciju? Šta smo uradili, a šta nijesmo, pa smo krenuli putem bez povratka? Na koji način su se ponašali ključni akteri u društvu? Koji je izlaz iz svega ovoga? O tome i o drugim važnim pitanjima koja se tiču radikalizacije, ekstremizma, nasilnog ekstremizma i terorizma gledajte u serijalu koji smo nazvali 'Na rubu pameti'", poručuju u CDT-u.

Serijal realizuju u saradnji sa Nacionalnim timom za borbu protiv nasilnog ekstremizma, terorizma, pranja novca i finansiranja terorizma, uz finansijsku podršku Ambasade Kraljevine Holandije.

"Pozivamo sve zainteresovane građane da nam pišu i sugerišu koje pojave u društvu žele da obradimo kroz naš serijal", naglasili su u ovoj NVO.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније