Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

13. 11. 2021. 22:05 >> 22:26
14

ĆALOVIĆ MARKOVIĆ ZA PORTAL

Tužilaštvo da ispita je li Đukanović umiješan

Direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) rekla je da slučaj mogućeg pranja 20 miliona eura, o kome izvještavaju mediji u Albaniji i Italiji, a gdje je pomenut i crnogorski predsjednik Milo Đukanović, ne bi smio da prođe bez reakcije nadležnog crnogorskog tužilaštva. Ćalović Marković je za Portal RTCG kazala da su transkripti razgovora nekadašnjeg albanskog naftnog tajkuna Rezarta Tačija, koji pominje Đukanovića, još jedno upozorenje da su reforme u tužilaštvu hitno potrebne. 

"Ovo je još jedno upozorenje da se proces izbora Tužilačkog savjeta mora što prije deblokiratil. Očigledno je da sve više informacija o poslovanju i kontaktima Đukanovića isplivava u javnost, i neophodna je adekvatna reakcija državnog tužilaštva", kazala je Ćalović. 

Ona je rekla da iz dosadašnjih medijskih objava nije jasno da li je novac stigao do Prve banke, čiji je Đukanović bio akcionar, ili je italijanska policija uspjela da ga blokira prije toga. 

"To je nešto što definitivno treba ispitati, nažalost, ne vjerujem da to može na pravi način uraditi (glavni specijalni tužilac) Milivoje Katnić, jer je on dosad, kada je Đukanović u pitanju, činio sve da se istina ne sazna i da pravda ne bude zadovoljena", kazala je Ćalović Marković. 

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније