Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

18. 11. 2021. 11:32   >>  11:34

JANDREOSKI

Aerodromi apliciraju za projekat malih i regionalnih aerodroma

Aerodromi Crne Gore apliciraće za projekat malih i regionalnih aerodroma, u kom su već 14 aerodroma Grčke. To je razmatrano juče u Briselu na sastanku crnogorske delegacije sa direktorom Direkcije za upravljanje mrežom u Eurokontrolu Jakupom Prizinotijem.

Izvršni direktor Aerodroma Crne Gore Goran Jandreoski saopštio je da je sastanak sa Prizinotijem bio posvećen svim aktivnostima koje su u nadležnosti Eurokontrola, organizacije koja je prvenstveno zadužena za sigurnost vazdušne plovidbe.

“U načelu, oni su zaduženi za kontrolu ljetjenja svake države, ali su značajno proširili svoju odgovornost i interesovanje. Direkcija za upravljanje mrežom je najvažniji dio Eurokontrola i u njoj se planiraju svi letovi unutar evropskog neba, ne samo unutar neba Evropske unije, već na veoma većoj teritoriji, sa većim brojem članica”, objasnio je Jandreoski.

On je istakao da je na tom sastanku dogovoreno, da pored 14 grčkih aerodroma koji su dio projekta ECRA (European Connectivity for Regional Airports) za male, regionlane aerodrome i Aerodromi Crne Gore apliciraju za učešće u tom projektu.

“Za Crnu Goru je to veoma značajno, jer do sada, nijedan aerdorom sa područja bivše Jugoslavije, ali ni iz Albanije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, nije prihvaćaen za taj dio projekta, čak, iako je to veoma značajno, nisam siguran ni da su aplicirali  za projekat. Mi smo, na sastanku sa g. Prizinotijem iznijeli stav da ćemo sve što je nužno da bi bili dio projekta kanalisati preko Ministarstva kapitalnih investicija, a Eurokontrol je to veoma pozitivno prihvatio, jer znaju koliko je važno da država podrži taj poroces, koji se, na kraju, završava preko njih, bez razlike da li projekat vodi Agencija za civilno vazduhoplovtsvo, Aerodromi Crne Gore ili Kontrola letjenja”, kazao je on.

 Osim Jandreoskog, sa Prizinotijem su se sastali državni sekretar u Ministarstvu kapitalnih investicija Zoran Radunović, Milica Mićunović iz tog ministarstva, zamjenik izvršnog direktora Aerodroma Crne Gore  Petar Radulović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније