Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J. [ Pobjeda ]

24. 11. 2021. 07:22 >> 07:23
2

KATNIĆ POTVRDIO

SDT formiralo predmet za aferu kadeti

Specijalno državno tužilaštvo za organizovani kriminal (SDT) formiralo je predmet i provjeriće postoje li osnove sumnje da je tokom postupanja Ministarstva odbrane prilikom izbora kadeta za vazduhoplovnu akademiju u Grčkoj došlo do ugrožavanja javnog interesa, zloupotrebe položaja i koruptivnih radnji, saznaje Pobjeda.

Prema informacijama tog lista, Agencija za sprječavanje korupcije predala je u ponedjeljak 22. novembra Specijalnom tužilaštvu spise predmeta u aferi "kadeti", shodno članu 57 Zakona o sprječavanju korupcije.

Prema tim zakonskim odredbama, ASK je dužna da, ukoliko posumnja da je ugrožavanjem javnog interesa "koje upućuje na postojanje korupcije učinjeno krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti", spise sa prikupljenim dokazima dostavi nadležnom državnom tužilaštvu.

Iz SDT, na čijem je čelu Milivoje Katnić, Pobjedi je potvrdio da su, odmah nakon dobijanja dokumentacije, formirali predmet i da će uskoro odlučiti ima li osnova za podizanje krivične prijave protiv ministarke Olivere Injac i nadležnih iz Ministarstva odbrane.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније