Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

O.Z.

26. 11. 2021. 18:07   >>  18:08

IZMJENE KRIVIČNOG ZAKONIKA

Vlada podržala pooštravanje kazni za napade na novinare

Vlada Crne Gore podržala je predlog izmjena Zakonika o krivičnom postupku, kojima je predviđeno pooštravanje kazni za napade na novinare i uvođenje novih krivičnih djela.

Formalni predlagač izmjena je poslanik Prave Crne Gore Marko Milačić, na inicijativu nekoliko nevladinih organizacija (NVO).

"Vlada je zaključila da Skupštini Crne Gore dostavi Mišljenje u kome su razlozi za izmjenu Krivičnog zakonika, radi bolje zaštite novinara i drugih službenih lica, ocijenjeni opravdanim, imajući u vidu visoko mjesto koje na skali vrijednosti zauzimaju sloboda medija i sloboda izražavanja u svakom demokratskom društvu", saopštila je Vlada.

Podsjetimo, predložene su pooštrene kazne od jedne do osam godina zatvora, umjesto šest mjeseci do pet godina, za nanošenje teških tjelesnih povreda novinarima, maloljetnicima, trudnicama i službenim licima.

Predviđene su kazne od tri mjeseca do tri godine za sprječavanje novinara u vršenju profesionalne radnje.

Takođe, ubistvo novinara i drugih lica koja obavljaju posao od javnog značaja tretiraće se kao teško ubistvo i počinilac će se kazniti zatvorom od najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније