Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Vanja Rakonjac, TVCG [ B.B. ]

29. 11. 2021. 07:47   >>  07:48

UPORNA I USPJEŠNA POLIČANKA

Nada vedrim duhom i vjerom u sebe inspiriše i ohrabruje

Nada Matović iz beranskog sela Police primjer je kako se vedrim duhom i upornošću mogu savladati prepereke. Uspješno polaže ispite na Pravnom fakultetu i piše poeziju, a njem spisateljski talenat potvrđen je i brojnim državnim i međunarodnim nagradama.

Nada Matović je od djetinjstva u invalidskim kolicima. I pored brojnih barijera sa kojima se susretala od velikih životnih borbi nije odustajala. Takav duh doveo je do treće godine fakulteta.

"Ljubav prema pravu se stvorila još na početku mog srednjoškolskog obrazovanja. Plan je da završim fakultet, upišem master i dalje, i da moje pero nikada ne zaćuti", kaže Nada.

A Nadino pero nikad ne miruje sa njim je u poeziji već godinama. Dvije zbirke pjesama, treća knjiga je u štampi.
Ljubav je čini poletnom i ona je glavni motiv u pjesmama koje joj donose radost i nadu.

"Pokušavam da utičem na percepciju društva i svijeta, položaju žena u društvu, pisala sam o feminizmu kao glavnoj temi. Moja poezija je moje lično ja", kaže Nada.

Studentkinja i pjesnikinja dokazuje da se sve može postići uz dobru volju i podršku porodice. Svojim primjerom inspiriše i ohrabruje ljude da uz optimizam, vjeru u sebe i postavljene ciljeve sve prepreke mogu da se savladaju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније