Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

03. 12. 2021. 21:19 >> 21:20
1

KABINET POTPREDSJEDNIKA

Podrška amandmanima na zakon o vještačkoj oplodnji

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u potpunosti podržava amandmane Ženskog kluba Skupštine Crne Gore na Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji i da se izmjene što prije usvoje, saopšteno je nakon današnjeg sastanka savjetnika za pravna pitanja potpredsjednika Vlade Iva Šoća i direktorice Fondacije “I ja imam pravo da budem mama” Žanom Mihaljević i gospođom Vesnom Samardžić.

"Država mora da omogući najbolje uslove za liječenje neplodnosti, kao i finansijsku podršku kroz zdravstveni sistem. U tom smislu, potrebno je što prije započeti sa osposobljavanjem državne klinike sa savremenom laboratorijom za medicinski potpomognutu oplodnju u kojoj bi radili naši ljekari koji su specijalizovani u inostranstvu", saglasili su se sagovornici.

Kabinet potpredsjednika Vlade smatra da su ovakve inicijative od opšteg društvenog značaja i kao takve zahtijevaju podršku od svih političkih subjekata.

Na sastanku je konstatovano da je obaveza države da se kroz ovaj i druge metode izbori sa problemom "bijele kuge” koji je prisutan u Crnoj Gori.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније