Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

13. 12. 2021. 12:27 >> 12:29
1

SINDIKAT MEDIJA

Opština hitno da pomogne RTV Rožaje

Sindikat medija pridružuje se zahtjevu sindikalne organizacije lokalnog javnog emitera Radio - televizije Rožaje, koja je zatražila od osnivača, Opštine Rožaje, da hitno pomogne tom mediju u kojem, zbog blokade računa, nije isplaćen dio oktobarskih i kompletne novembarske zarade zaposlenima.

Račun RTV Rožaje blokiran je zbog pravosnažnosti sudskih presuda.

"Iz sindikata RTV Rožaje traže od Opštine da poveća izdvajanja iz budžeta za taj medij na godišnjem nivou, koja sada iznose oko 180.000 eura, jer bez povećanja, ne može biti normalnog poslovanja, redovnih plata, niti se mogu vratiti raniji dugovi. Kako su kazali, od kada je otvorena Televizija Rožaje prije tri godine (do tada je postojao samo Radio Rožaje), oni se konstantno suočavaju sa ozbiljnim finansijskim problemima, zbog čega je neophodno odrediti veći godišnji budžet za taj medij. Radnici takođe traže od Savjeta RTV Rožaje da smijeni aktuelnog direktora Rešada Kalača, jer smatraju da nije adekvatno vodio taj medij u prethodnom periodu", navodi se u saopštenju Sindikata medija.

Sindikalna organizacija zahtijeva od Savjeta i donošenje Akta o sistematizaciji, na način na koji se zarade zaposlenima ne bi smanjivale. Tražili su i rješavanje pitanja ugovora koji nijesu usklađeni sa Zakonom o radu. Zaposleni se žale i na opremu koju koriste, zahtijevajući hitno poboljšanje uslova rada, a tražili su i izmjenu Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera, kojom bi bilo predviđena solidarna i neograničena odgovornost osnivača.

Oni su svoje zahtjeve uputili Savjetu, kao upravljačkom organu lokalnog javnog emitera i direktoru Kalaču i očekuju da što hitnije budu razmotreni kako ionako teška situacija po zaposlene, ne bi postala još teža u narednoj godini.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније