Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

20. 12. 2021. 21:04 >> 21:06

"NAGLAS"

"Stanje u oblasti lovstva nije alarmantno, ali..."

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Miloš Janković kazao je u emisiji "Naglsa" na TVCG da stanje u oblasti lovstva nije alarmantno, ali da ima prostora da se popravi i napreduje. 

"Stanje je zadovoljavajuće, ali prostora za napredak, svakako, ima. Ali, stanje nije alarmantno, kako žele predstaviti dio NVO-a i javnosti", rekao je Janković, dodajući da je krivolov prisutan i u Evropskoj uniji (EU). 

Predsjednik Lovačkog saveza Crne Gore Nikola Marković tvrdi da je stanje vrlo zadovoljavajuće.

"Nikad nijesmo rekli da krivolova nema. Živimo u vremenu kada može bilo ko da odstrijeli bilo koju vrstu divljači", kazao Marković.

Marković podsjeća da Nacionalni parkovi Crne Gore nijesu nadležnost Lovačkog saveza Crne Gore

"Lovci nijesu odstrijelili jelena na Biogrdskoj gori, već dva mladića. Isto kao i slučaj medvjeda u Beranama", istakao je Marković, dodajući da će Savez istrajati u borbi protiv krivolova na dostojanstven način. 

Aleksandar Perović iz Centra za proučavanje i zaštitu ptica Crne Gore (CZIP) smatra da stanje jeste alarmantno, jer, kako navodi, država nikad nije našla za shodno da raspolaže sa realnim podacima sa terena.

"Ako krenemo da radimo po realnim podacima, onda ćemo morati nešto hitno da preduzmemo. Mi ovdje nijesmo protiv Lovačkog saveza. Tražimo reformu, kako zakona tako i Lovačkog saveza da se stanje preduprijedi u budućnosti", rekao je Perović, dodajući da pod hitno u ovaj sektor mora da se vrati struka i nauka.

Inspektor za lovstvo Darko Rašović smatra da situacija u oblasti lovstva nije uopšte toliko alarmantna, ali nije ni bez problema.

"Imamo određenih problema. To je jedna veoma ozbiljna oblast koju treba stalno uređivati. Država sama treba da sistematski djeluje na kompletnu oblast", zaključio je Rašović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније