Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

21. 12. 2021. 09:14   >>  10:23 1

OEBS U CG

Spot o štetnosti govora mržnje u onlajn prostoru

Misija OEBS-a u Crnoj Gori pokrenula je 20. decembra kampanju podizanja svijesti o štetnosti govora mržnje u onlajn prostoru, koja naglašava važnost napora da se govor mržnje zaustavi.Kampanja uključuje video spot koji će biti emitovan na dvije nacionalne TV stanice i na društvenim mrežama.

“Video prikazuje primjere komentara koji sadrže govor mržnje na novinskim portalima i društvenim mrežama, pozivajući javnost da prepozna, prijavi i zaustavi govor mržnje na internetu. Video, takođe, podiže svijest javnosti o tome kako govor mržnje utiče na žrtve, s ciljem da ojača bezbjednost i kritičko razmišljanje ljudi dok su onlajn i konzumiraju medije”, saopšteno je iz OEBS-a.

Šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Dominik Vag istakla je da je podrška asertivnom pristupu informacijama jedan od načina da se eliminiše govor mržnje.

“Važno je da udružimo snage i sarađujemo u promovisanju pristupa bez govora mržnje. Moramo da budemo svjesniji uticaja koje izgovorene riječi mogu imati i posljedica koje ostavljaju na živote ljudi. Zahvaljujući saradnji sa našim nacionalnim partnerima, Misija nastavlja da podiže svijest o ovoj važnoj temi, naglašavajući potrebu da svi građani budu bezbjedni u njihovom svakodnevnom životu“, kazala je Vag.

Menadžerka Misijinog Programa za medije Zuzana Paukova kazala je da govor mržnje predstavlja veliki izazov u današnjem medijskom okruženju.

„Misija nastavlja da fokusira svoje napore na obezbjeđivanje prostora za slobodu izražavanja, za argumentovanu, pristojnu i angažovanu diskusiju, smanjujući uticaj govora mržnje i napada na građane svih profesija“, kazala je Paukova.

Kampanja je dio kontinuiranih napora Misije na podizanju svijesti javnosti o značaju bezbjednog i profesionalnog medijskog okruženja u Crnoj Gori.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније