Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

23. 12. 2021. 06:26   >>  09:26 4

BOŠNJAK

Skupština da formira odbor za "Možuru"

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Branka Bošnjak (PzP/DF) kazala je za Portal RTCG kako očekuje da parlament na sledećoj sjednici usvoji odluku o formiranju Anketnog odbora za slučaj "Možura". Ona je izrazila nadu da će biti rasvijetljen taj, kako je kazala, korupcionaški posao.

Bošnjak je prokomentarisala i odluku Stejt Dipartmenta da bivše malteške zvaničnike uvrsti na listu sankcionisanih lica zbog umiješanosti u značajnu korupciju. 

"Očekujem da i naše aktere ove afere, a to je vrh poraženog režima na čelu sa Đukanovićem, stave na listu sankcionisanih građana. Uz to, očekujem da na sledećoj sjednici Skupštine usvojimo odluku o Anketnom odboru i da se raskrinka taj korupcionaški posao, koji je, nažalost, za epilog imao ubistvo malteške novinarke", poručila je Bošnjak. 

Pet poslanika parlamentarne većine podnijelo je inicijativu Skupštini Crne Gore o otvaranju parlamentarne istrage i formiranju Anketnog odbora koji bi prikupio informacije i činjenice u vezi sa postupanjem nadležnih povodom projekta vjetroelektrane Možura.

Predlog odluke na sjednici Skupštine obrazlagaće Branka Bošnjak, a pored nje predlagači su i Branko Radulović, Vladan Raičević, Jovanka Bogavac i Nikola Bajčetić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније