Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

07. 01. 2022. 12:19   >>  15:01 78

SKUP PODRŠKE NA TRGU

"Novače, tvoj Nikšić je uz tebe"

Građani Nikšića, na skupu u centru grada, pružili su podršku prvom teniseru svijeta Novaku Đokoviću koji se nalazi u hotelskom karantinu u Australiji. Predsjednik Opštine Marko Kovačević kazao je da je iz medija saznao da će njegovi sugrađani pružiti podršku Đokoviću.

Na skupu su, osim Kovačevića, bili i predsjednik Borda direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Milutin Đukanović i poslanik DF-a Jovan-Jole Vučurović. 

Kovačević kaže da je građanin Nikšića osjetio potrebu da pruži podršku Đokoviću "zbog svega što mu se dešava".

"Prije svega želim da mu čestitam što je posvjedočio i projavio da je slobodan čovjek i to je najveća titula od svih koje je osvojio. Uspjeh ga nije zarobio, njegovu ljudsku slobodu, i slobodu koja mu je data od boga i to je vrijedno pohvale", rekao je Kovačević.

Smatra nepravednim sve što se dešava Đooviću, navodeći da "mi nijesmo narod koji nije navikao na nepravde".

"Sve smo ih prebrodili, prebrodiće Novak i ovu, i on je već svakako pobjednik kako god da se ova situacija završi", poručio je Kovačević. 

Na trgu je prisutno stotinjak građana Nikšića, a uz trobojku je razvijen i transparent na kojem piše: "Novače, tvoj Nikšić je uz tebe".

Inače, Đoković, čiji korijeni vode porijeklo iz Jasenovog polja kod Nikšića, a koji nastupa pod zastavom Srbije, u septembru je u lokalnom parlamentu proglašen za počasnog građanina grada pod Trebjesom.

U pitanju je skup podrške Đokoviću nakon što mu nije dozvoljen ulazak u Australiju, gdje je trebalo da igra na Australijan openu, a pošto je dobio medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije.

Kako prenose mediji, Đoković je pokušao da uđe u zemlju sa vizom koja ne dozvoljava medicinska izuzeća zbog nevakcinisanja.

Пратите нас на

Коментари78

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније