Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Bojana Baranin [ TVCG ]

08. 01. 2022. 20:11 >> 20:12
6

POZDRAVILI ODLUKU AEM-A

Sankcionisati govor mržnje

Sociolog Ratko Božović pozdravlja odluku Savjeta Agencije za elektronske medije (AEM) da na šest mjeseci zabrani emitovanje pojedinih emisija TV Happy, iako smatra da ona neće imati nikakvog uticaja na programske sadržaje tog medija. Odluku podržavaju i u Društvu profesionalnih novinara odakle poručuju da je krajnje vrijeme da se sankcioniše širenje mržnje.

Zbog podsticanja mržnje prema pripadnicima crnogorske nacionalnosti na TV Happy, Savjet Agencije za elektronske medije (AEM) je odlučio je da na šest mjeseci zabrani emitovanje pojedinih emisija te srbijanske televizije.

Podsjetimo, povod za reagovanje Agencije bilo je nedavno gostovanje predsjednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja koji je iznio niz uvreda na račun Cetinjanki, a zatim i funkcionerke SDP-a Draginje Vuksanović-Stanković.

Brojne partije i nevladin sektor osudili su izrečene uvrede, povodom kojih je najavljena i tužba.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније