Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

10. 01. 2022. 13:12 >> 13:13
5

APEL NADLEŽNIMA

SNP: Ne dozvoliti da Vesna Pećanac provodi život u bijedi

Socijalistička narodna partija Crne Gore apelovala je na nadležne institucije u Crnoj Gori da pronađu način da pomognu proslavljenoj glumici Vesni Pećanac, koja živim kako navode,u uslovima nedostojnim čovjeka.

"Javnost je ostala šokirana fotografijama koje su juče objavljene, a na kojima se vidi Pećanac u jednoj narodnoj kuhinji u Beogradu. Više je nego nečovječno što Crna Gora za toliko godina nije imala sluha za subdinu udovice čuvenog reditelja Živka Nikolića i što nije učinila ništa kako bi joj olakšala život. Nije to sramota ove ili one vlasti, to je sramota svih nas i konačno je došlo vrijeme da uradimo nešto da ispravimo ovu nepravdu", navodi se u saopštenju SNP. 

Ističu da se ne smije više dozvoliti da Vesna Pećanac provodi život u bijedi i siromaštvu.

"Saglasno njenom doprinosu afirmaciji crnogorske kulture, mora joj se obezbijediti adekvatna penzija koja će joj pomoći da zadovolji osnovne potrebe. Toliko Crna Gora duguje i Vesni Pećanac i Živku Nikoliću koji je proslavio Crnu Goru svojim filmovima. Sada je trenutak da pokažemo da imamo osjećaj odgovornosti i obzira prema onima koji su pronosili dobar glas o našoj zemlji širom svijeta", zaključuju iz SNP-a. 

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније