Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

15. 01. 2022. 08:04 >> 08:07
23

MARKUŠ REAGOVAO

"Vuksanović Stanković nije zakonom zaštićena od kritike"

Člana Nacionalne komisije za UNESCO Jovan Markuš kaže da svojim objavama na Tviteru nije uvrijedio poslanicu SDP-a Draginju Vuksanović Stanković. Kaže da ga na poziciju člana Komisije nije dovela politika, već struka.

Markuš je reagovao na saopštenje kopredsjednica Ženskog kluba Skupštine Crne Gore Vesne Pavićević i Branke Bošnjak koje su od premijera Zdravka Krivokapića zatražile da sancioniše Markuša i osudi, kako su navele, njegove seksističke ispade prema poslanici Draginji Vuksanović Stanković.

Markuš kaže da predstavnice Ženskog kluba Skupštine Crne Gore ne znaju pravila u demokratskim zemljama.

“Narodni poslanik Draginja Vuksanović Stanković je istaknuti političar, a ne "bijeli medvjed" koji je zakonom zaštićen i normalno je da je podložna javnoj kritici kao i javnim pohvalama. Da li je političar muško ili žensko to nema veze sa javnom kritikom ili pohvalom. Interesantno je znati zašto do sada ovom političaru koji se zove Draginja Vuksanović Stanković nije Ženski klub Skupštine Crne Gore tražio ostavku na mjestu narodnog poslanika poslije izrečenih uvreda prema srpskom narodu i nedoličnih postupaka prema Crkvi kojoj pripada najveći broj stanovnika Crne Gore”, naveo je Markuš u reagovanju.

On kaže da na snimku, koji je preuzeo i objavio na Tviteru, gdje poslanica Vuksanović Stanković igra na Ivanovim koritima, nema ništo uvredljivo.

“Niti sam ja snimao taj bal na Ivanovim koritima, niti postavio muziku, niti pisao tekst pjesme, već je to preuzeto sa društvene mreže Tik Tok i tu nema nikakvog poziva na nasilje ili mržnju iz Zakona o zabrani diskriminacije. Da li je uvredljivo moje zapažanje da je Draginja Vuksanović Stanković ujčevina iz Požege? Koliko ja razumijem nije, time bi trebalo da se ponosi, a ne stidi. Na kraju kakve veze ima moje skorašnje članstvo u stručnoj komisiji za UNESKO sa plesom Draginje Vuksanović Stanković na Ivanovim koritima ostaje potpuno nejasno, tim više što u komisiju nijesam došao po političkoj liniji već po stručnoj i iskustvenom na obnovi Istorijskog jezgra Cetinja i velikog broja kulturno – istorijskih spomenika”, zaključio je Markuš.

 

Пратите нас на

Коментари23

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније