Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

17. 01. 2022. 13:24 >> 13:39
2

ASK

Ivanović i Duković nijesu prijavili sve prihode i imovinu

Agencija za sprječavanje korupcije utvrdila je da je poslanik u Skupštini Crne Gore Petar Ivanović prekršio Zakon o sprečavanju korupcije jer nije dostavio sve podatke o prihodima i imovini članova porodice. Agencija je takođe utvrdila da poslanik Halil Duković nije prijavio pomoćnu zgradu od 33, njivu od 56 i dvorište od 500 metara kvadratnih u Tuzima.

Kako se navodi u odluci ASK-a Ivanović je prijavio manji prihod od oko  545 eura na ime supruge Olivije, a nije prijavio prihod sina Luke od 840 eura, sina Save 2.667 eura prihoda, preko 159.000 akcija u Eurofondu i 2.300 akcija u Port of Adria. 

“Ivanović nije prijavio ni akcije u "13. Jul Plantaže" i kredit od 1.480 eura na ime supruge Olivije”, navodi se u obrazloženju. 

Agencija je, kako se navodi, Ivanoviću dostavila poziv za usmenu raspravu koju je javni funkcioner uredno primio 24. maja 2021. godine i rezultate ispitnog postupka koje je javni funkcioner uredno primio 17. juna 2021. godine,na koje se nije izjašnjavao. 

Kako se navodi u obrazloženju, Duković je kazao da je objekat od 33 metra kvadratna šupa, dok dvorište od 500 kvadrata nije prijavio iz razloga "što se na istom nalazi kuća u kojoj živi, te je smatrao da je dovoljno da prijavi samo nju".

"Takođe je istakao da sve godine prijavljuje i kuću koja se ne vodi na njegovo ime, već na ime pokojnog oca, te da je smatrao da je njegova obaveza i nju da prijavljuje u izvještajima o prihodima i imovini", navodi se u obrazloženju.

 Agencija je i njemu dostavila poziv za usmenu raspravu koju je javni funkcioner uredno primio 8. oktobra 2021. godine, a na koji se nije izjašnjavao.

 

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније