Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.

25. 01. 2022. 16:03   >>  16:29

VEĆA TRANSPARENTNOST

Sjednice DIK-a biće direktno prenošene

Sjednice Državne izborne komisije (DIK) biće direktno prenošene na veb stranici i YouTube kanalu Komisije, saopšteno je iz te institucije. DIK je na današnjoj sjednici usvojio Informaciju o potrebi unapređenja transparentnosti rada.

„Iako je Komisija uspostavila praksu izdavanja saopštenja za medije i objavljivanja svih relevantnih dokumenata na svojoj web stranici, Komisija je stava da postoji prostor za unapređenje transparetnosti rada“, navodi se u Informaciji.

Kako se navodi, potreba za javnošću rada Komisije notirana je u izvještajima relevatnih međunarodnih organizacija, kao i u javnim nastupima predstavnika nevladinih organizacija koje prate izborni proces i rad organa za sprovođenje izbora.

"Komisija je ocijenila da u uslovima limitiranih prostornih kapaciteta nije u mogućnosti da obezbijedi fizičko prisustvo predstavnika medija u sali u kojoj se održavaju sjednice, te da je optimalno rješenje direktan prenos sjednica na web stranici (www.dik.co.me) i Youtube kanalu Državne izborne komisije", ističu u saopštenju.

Sredstva za te potrebe obezbijediće, kako kažu, Misija OEBS-a u Crnoj Gori u okviru stručne i tehničke podrške. Državna izborna komisija izrazila je zahvalnost Misiji OEBS-a na kontinuiranoj podršci koju ta organizacija pruža Komisiji.

Komisija je, dodaju, uputila zahtjeve nadležnom državnom organu za adaptacijom prostora kako bi montiranje predmetne opreme za prenos sjednica moglo biti realizovano naposredno po primljenoj donaciji.

"U konačnom, Komisija je zaključila da će izmijeniti Poslovnik o radu u dijelu „IV Javnost rada“ kako bi direktan prenos sjednica Komisije započeo čim se za to steknu tehnički uslovi. Predsjednik Komisije Nikola Mugoša najavio je da će Komisija otvoriti zvaničan Twitter nalog u cilju komunikacije sa javnošću", zaključuju iz DIK-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније