Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 02. 2022. 07:19 >> 07:20
2

SADIKOVIĆ ZA PORTAL

"I narod nađe mene i ja nađem narod"

Autor i voditelj magazina "Gledajmo se" Sead Sadiković kazao je za Portal RTCG da su mu inspiracija za teme naš mentalitet i karakter. On je istakao da uz profesionalizam i posvećenost sa jasnom idejom da se čovjek približi onome što je istina treba odgovoriti izazovu da Javni servis postane bolji.

Magazin "Gledajmo se" počeo je sa emitovanjem 2. februara na TVCG.

Portal RTCG: Nekad ste bili bez granica na privatnom mediju, a sad se gledamo na RTCG. Mislite li da Vam je sužen obim tema na Javnom servisu zbog veće odgovornosti prema narodu koji, kako ste kazali u uvodu novog serijala, obavezuje i plaća?

Sadiković: Javni servis narod plaća i to je rečeno da bi bilo jasno nešto što nije bilo tačno, a prikazivalo se kao istina – da Javni servis plaća Država. Zaboravilo se „samo“ da Državu plaćaju građani. To, naravno ne znači da bi populističke teme i ideje trebalo afirmisati jer „narod plaća“. Pogotovo ne na način – koliko para – toliko muzike…Uostalom, plaćati se ne mora nužno i samo novcem. Ako pođemo od maksime da je „Glas naroda – glas Boga“ onda „isplata“ dobija neke „više“ valute. Jednostavnije rečeno - uz profesionalizam i posvećenost sa jasnom idejom da se čovjek približi onome što je istina, treba odgovoriti izazovu da naš Javni servis postane bolji. Za sada se osjećam komotno u njemu, jednako koliko i u privatnim medijima za koje sam ranije radio. To je i odgovor na vaše pitanje da li mi je sužen prostor za teme? Zašto bi bio? Uvjeren sam da će tako i ostati jer ekipa koju pokušavamo okupiti i koju smo već okupili daje nadu da radimo nešto dobro i mislim da ako održimo ovaj kvalitet da neće biti problema.

Portal RTCG: Kako dolazite do tema i da li pojedine teme nalaze Vas?

Sadiković: I narod nađe mene i ja narod… a Vaše pitanje shvatam kao kompliment koji ukazuje da su teme koje obrađujemo dobre. Prvo, zar mislite da pored Darka Bulatovića, Mare Radulović, Svetlane Vlahović, i da ne nabrajam više, možete ostati bez dobre teme… Ipak, izvinite, moram nabrajati još: Damir Ramović, glavni urednik, njega ne smijem izostaviti… znate već kako to ide… Pa, Tatjana Debeljević, naravno i direktorica Marija Tomašević, i da ne nabrajam više… Izvinite, moram još samo… znate već… moram pomenuti i generalnog direktora Borisa Raonića… da nijesam pretjerao nešto? Eto, i to je jedna od tema, naš mentalitet pa i karakter… tu se nalaze priče.

Portal RTCG: Koliko novinara ima u ekipi magazina "Gledajmo se"?

Sadiković: Već sam kazao neka imena. Plus Vanja, Irena, Dejan, Milica… I bez šale da ne nabrajam više. Ali ono što će definitivno biti realizovano jeste da i urednici, poput Tanje, Damira, Nemanje, Darka, Marka, „uđu u proizvodni pogon“ za reportaže. Dobijaju i oni - neće zaboraviti svoju kreativnost; dobijaju gledaoci, to su majstori priče; dobijam i ja – rad sa svima njima, možda sam nekog i izostavio, uistinu rad sa svima njima je zadovoljstvo i zaista mi je drago što sam ovdje.

Portal RTCG: Koliko epizoda gledaoci mogu da očekuju u ovom serijalu?

Sadiković: Koliko dozvoli Bog; mi ćemo se gledati utorkom u 8, pa dokle stignemo.

Portal RTCG: Možete li otkriti bar dio tema kojima ćete se baviti u ovoj sezoni?

Sadiković: Mogu, ali neprecizno jer želio bih tematski da posvetimo po jednu epizodu nekoj zanimljivosti. Rad iz nedjelje u nedjelju malo je problematičan za sami početak magazina jer smo još u fazi organizacije nečega takvog. Mislim da od jeseni to možemo imati kao praksu. Do tada, sa legendama sa sjevera, sa običajima širom Crne Gore, sa građevinama sa juga, ljudima zanimljivim posvuda… gledajmo se…

Novi serijal možete gledati utorkom od 20 sati na TVCG 1.

Predrag RADOVIĆ

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније