Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

18. 02. 2022. 10:24   >>  10:26

BOŠNJAČKO VIJEĆE ORGANIZUJE

Tribina povodom Međunarodnog dana maternjeg jezika

Povodom 21. februara Međunarodnog dana maternjeg jezika, Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori, sjutra u 19 sati u multimedijalnoj sali KIC-a "Budo Tomović" organizuje edukativno-promotivnu tribinu, Jezička tradicija Bošnjaka.

"Na taj način se želi ukazati na značaj poštovanja osnovnog ljudskog prava koje obezbjeđuje mogućnost da u svim prilikama Bošnjaci koriste svoj maternji jezik te mogućnost njegovanja jezičke kulture svog naroda, kao važan dio opšte kulture različitosti u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

U tom smislu, Bošnjaci u potpunosti slijede evropsku - civilizacijsku tekovinu, svjesni da je raznolikost jezika važan činilac kulturnog i etnološkog mozaika naše države, vrijednost koju treba poštovati i njegovati u razumijevanju sa drugima, kroz obrazovni proces stvaralaštvo i javnu prezentaciju.

Na tribini učestvuju, profesori jezika i književnosti: dr Sead Šemsović, dr Aleksandar Radoman, mr Sajma Feratović, Suljo Mustafić, mr Dijana Tiganj i Mirza Luboder.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније