Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ B.B. ]

24. 03. 2022. 14:40   >>  14:43 2

NA POZIV UNIVERZITETA CG

Tri profesora iz Ukrajine stigla u CG

Na poziv Univerziteta Crne Gore, upućen posredstvom ukrajinske Ambasade u Podgorici i Ambasade Crne Gore u Ukrajini, javio se određen broj istraživača/naučnika, od kojih je u Crnu Goru već došlo troje sa porodicama.

O tome je danas informisao članove Upravnog odbora UCG, rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, na sjednici kojom je predsjedavala Rajka Glušica.

Kako navode u saopštenju Univerziteta, za akademsko osoblje i njihove porodice UCG obezbjeđuje smještaj i hranu, kao i odgovarajući angažman u nastavi ili istraživanju.

"Univerzitet raspolaže određenim smještajnim kapacitetima koje smo u međuvremenu pripremili i dodatno opremili. Kao što smo već istakli, neke kolege su već smještene u stanovima kojima raspolaže UCG. Ukoliko postojeći stambeni kapaciteti ne budu dovoljni, zakupićemo određeni broj stambenih jedinica. Takođe, u saradnji sa rukovodstvom studentskog doma u Podgorici, na pragu smo sveobuhvatnog rješenja i za ishranu", naglašava se u dopisu rektora Božovića.

Dodaju i da su pronašli model kako bi akademsko osoblje iz Ukrajine uključili u sprovođenje nastavnih, istraživačkih ili projektnih aktivnosti, a koje će im pružiti dodatnu finansijsku podršku tokom boravka u našoj zemlji.

Na sjednici, rektor Božović je kazao da su ovo nove situacije koje su životno izazovne kako za kolege iz Ukrajine, tako i za Univerzitet koji teži da im obezbijedi ono što se očekuje, uz poštovanje svih pravnih procedura.

Prve impresije su, dodao je on, vrlo pozitivne. Oni zaista žele da na neki način doprinesu i pokažu određen oblik zahvalnosti Univerzitetu kroz rad.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније