Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

30. 03. 2022. 17:55   >>  17:59 7

MINISTARKA DO ODLUKE

Injac u trci za direktorku bezbjednosnog centra u Zagrebu

Vlada Crne Gore predložila je aktuelnu ministarku odbrane za direktorku Regionalnog Centra za saradnju u oblasti bezbjednosti RACVIAC,  potvrđeno je za Portal RTCG u rukovodstvu izvršne vlasti. Kako su nam kazali, Injac, i ako bude izabrana, neće stupiti na dužnost prije oktobra, a imajući u vidu politička dešavanja u Crnoj Gori, u Vladi su mišljenja da takva njena kandidatura neće uticati na obavljanje funkcije ministra odbrane. 


Portal RTCG dobio je dokument Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore, od 29.marta ove godine, kojim je Injac formalno predložena za direktorku RACVIAC. 

Pismo MVP Crne Gore sadrži i osvrt na obavještenje RACVIAC o potencijalnim kandidaturama iz januara, a navedeno je da je uz kandidaturu dostavljena i biografija Olivere Injac. 

Iz Vlade su za Portal RTCG kazali da ova kandidatura nema nikakve veze sa mandatom Injac na čelu resora odbrane, imajući u vidu da je već pozanto da je predložen mandatar za sastav nove, manjinske vlade. 

"Kandidatura je zasnovana na ličnim i profesionalnim kvalitetima ministarke Injac i nema nikakve veze sa pozicijom ministra odbrane. Imajući u vidu da aktuelni mandatar do početka juna ima rok da predloži sastav nove vlade, a da ministarka Inajc ako bude izabrana neće stupiti na dužnost prije oktobra ove godine, zaključeno je da ova kandidatura nije opterećenje ili prepreka obavljanju funkcije ministra odbrane", saopšteno je za Portal RTCG iz Vlade Crne Gore. 

Injac je na mjesto ministra odbrane izabrana početkom decembra 2020. godine. 

Iz Vlade su negirali tvrdnje da je šef diplomatije Đorđe Radulović kandidat za neku poziciju u UN. 

Centar za bezbjednosnu saradnju (RACVIAC) je osnovan 2000. godine od strane Hrvatske i Njemačke pod nazivom „Regionalni centar za kontrolu i verifikaciju naoružanja i pomoć pri implementaciji“, u cilju obezbjeđivanja obuke u oblasti kotrole naoružanja, izgradnje bezbjednosnih mjera, promovisanja povjerenja i saradnje u Jugoistočnoj Evropi.

RACVIAC je danas međunarodna, nezavisna, neprofitna i akademska organizacija u regionalnom vlasništvu sa osnovnim ciljem promovisanja dijaloga i saradnje u bezbjednosnim pitanjima država Jugoistočne Evrope kroz partnerstva između država regiona i sa njihovim međunarodnim partnerima.

Injac je zaposlena kao profesorica na Univerzitetu Donja Gorica na odsjeku za humanističke studije.

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, 1999.godine, a postdiplomske studije je završila 2005. godine na Fakultetu političkih nauka. Magistrarski rad odbranila je na istoj univerzitetskoj jedinici, a doktorirala je na temu "Kulturološki aspekt međunarodne bezbjednosti”, januar 2011.godine.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније